Мисия

Вярваме, че е крайно време да преоткрием нашата морска храна.
Работим за налагането на устойчивите, щадящи практики в Черно море.
Създадохме „Черноморски Улов“, защото вярваме, че е крайно време да преоткрием нашата морска храна. А защо не и нашето море като цяло.

Но за да го направим, първо трябва да сменим гледната точка и да го опознаем истински. Нашата мисия е да Ви представим Черно Море, неговите богатства и черноморския риболов отблизо и в нова светлина.

Устойчив риболов

Устойчив и щадящ риболов

Знаем, че има начин рибарските общности да се развиват, без това да е за сметка на морето ни. Затова подкрепяме и работим с онези рибари, които спазват правилата и също като нас уважават морето.

Заедно с тях развиваме инициативи, които работят за налагането на устойчиви и щадящи риболовни практики в нашето море.

1% за нашето море

Отделяме 1% от всички наши приходи, за да финансираме проекти, които обвързват използването на ресурсите на Черно море с неговото опазване.
Стартираме и подкрепяме инициативи, които директно, ефективно и по измерим начин работят за решаването на конкретни черноморски проблеми.
Ето защо, създадохме и финансираме Фондация “За нашето море”. Подаваме ръка за партньорство на всички, които припознават каузата като своя!

1% за нашето море
0% фира

0% ФИРА​

Работим за постигането на 0% фира от използваната при производството на нашите продукти риба. Вече сме го постигнали при голяма част от продуктите си и работим активно по останалата част. Защото вярваме, че ресурсите на нашето море са прекалено ценни, за да ги пилеем и изхвърляме. Както и, че всяка част от рибата може и трябва да бъде оползотворена.

Нашите проекти

Навътре: среща отблизо с черноморския риболов

Навътре: среща отблизо с черноморския риболов

Използвахме международния ден на рибарите и риболова (29.06.), за да обърнем внимание върху необходимостта от устойчив и щадящ риболов в нашето море.

Най-ценният улов

Най-ценният улов

„Най-ценният улов“ е съвместната ни инициатива с риболовно сдружение „Черноморски изгрев“. Общата ни цел: да ограничим щетите от старите рибарски мрежи, носещи се необезпокоявано из Черно море.

Имате въпроси и предложения?

Свържете се с нас и ни разкажете вашите идеи.

Кошница
Този сайт използва бисквитки 🍪 (cookies), за да ви осигури най-доброто преживяване. Научете повече.
Започнете да пишете, за да видите продуктите, които търсите.