Общи условия

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

Собственик и администратор на blackseacatch.bg е “Черноморски Улов” ООД (Черноморски улов).
Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила и регулират отношенията между Вас, в качеството на потребители и клиенти (наричани по-нататък и “Потребител”) и онлайн магазин Черноморски Улов (линк) (ТЪРГОВЕЦА), с които получавате правото да използвате услугите на сайта, при спазване на всички изброени условия.
С разглеждането на страниците, натискането на обектите или връзките, разположени на страниците на сайта, Вие се съгласявате, било то чрез регистрация или като гост, да се обвържете и да спазвате тези Условия и всички последващи промени в тях.
Черноморски Улов си запазва правото по всяко време да променя по своя преценка настоящите Общи условия, а измененията влизат в сила незабавно и стават задължителни от момента на публикуването им на сайта.

Данни за доставчика:
Наименование: “ЧЕРНОМОРСКИ УЛОВ” ООД, регистрирано в Търговския регистър и регистра на юридическите лица с нестопанска цел на Агенцията по вписванията с ЕИК: 205729266
Седалище и адрес на управление: гр. София, ул. Княз Борис I 34, ет. 2.;
Данни за контакт и кореспонденция: гр. София, ул. Княз Борис I 34, ет.2;
Телефон: 0888967424;
Електронна поща: [email protected]

1. ОБЩИ УСЛОВИЯ

За да пазарувате и ползвате услуги на Онлайн магазина на Черноморски Улов, е необходимо да сте физическо лице (навършило 18г.), което може и да не е потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ДР на ЗЗП или юридическо лице, или друго правно образувание, за което е извършена съответната доброволна и безплатна регистрация чрез регистрационната форма на сайта.
Регистрацията изисква Потребителят да предостави коректно своите данни, които включват: име и фамилия, адрес, телефон, е-mail адрес и парола, при необходимост данни на юридическо лице (фирма, ЕИК, адрес) за издаване на фактура. При успешна регистрация, ще получите на посочения e-mail адрес потвърждение за потребителското име и парола, с което ще може да влизате и ползвате създадения профил в сайта.
Черноморски Улов предоставя по своя преценка допълнителна потребителска информация за продуктите и услугите на сайта, за по-пълна информираност на Потребителя при избора на покупка.
Черноморски Улов запазва правото си да променя цените, без да уведомява предварително потребителите. Потребителят заплаща цената, валидна в момента на поръчката.
Черноморски Улов запазва правото си да прекрати, промени, разшири или да се преустанови за постоянно, по всяко време провежданата промоционална активност, като отрази това публично на сайта.

2. ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

Черноморски Улов обработва и предприема мерки за защита на личните данни на Потребителите, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679. Потребителят гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни. Можете да коригирате тези данни от Вашият личен профил. Потребителите се съгласяват, че Черноморски Улов има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта.
Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, Абонамент за новини, връзка с Вас в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на Черноморски Улов.
Потребителите, абонирани за Абонамента за новини, могат да прекратят абонамента си по всяко време от сайта или връзката в края на всяка новина. Вашият потребителският профил може да бъде изтрит от системата на Черноморски Улов заедно с прилежащите към него данни при желание от Ваша страна.

3. АВТОРСКИ ПРАВА

Съдържанието в сайта – авторски материали и изображения, графични лога, данни, ресурси, услуги, текст, звук, снимки, графики и други мултимедийни материали – e собственост на или е лицензирано от Черноморски Улов и/или неговите партньори, и е защитено по Закона за авторското право и сродните му права, Закона за марките и географските означения, и съответните други приложими нормативни актове. Съдържанието не може да бъде възпроизвеждано под никаква форма, с каквато и да е цел, и в каквато и да е медия или компютърна среда, без изричното писмено съгласие на Черноморски Улов.
Използването на услугите и на уебсайтa не предоставя на потребителите каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост в цялост, нито върху която и да е част от тях.

ЧЕРНОМОРСКИ УЛОВ е регистрирана търговска марка на Черноморски Улов ООД – дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България.

4. ПОРЪЧКА НА ПРОДУКТИ, СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР

За да може да извършва валидни онлайн поръчки, Потребителят трябва да попълни онлайн форма, намираща се на сайта. Той може да направи поръчка като гост или след регистрация. Всяка поръчка на продукт или услуга през системата на Черноморски Улов е свързана със задължение за плащане по избран от Вас начин на плащане. При попълване на електронната форма Потребителят предоставя изисканите необходими данни за извършване на доставка на заявените продукти до посочен адрес и координати за обратна връзка.
В процеса на поръчка, можете да следите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, пощенски код, начинa на доставка и начина на плащане. След приключване на поръчката, на посочения в регистрацията е-mail адрес, ще получите обобщени данни с потвърждение за поръчката. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите от Вашия личен профил. Потребителят потвърждава, че се е запознал с Общите условия и ги приема, в противен случай не може да завърши своята поръчка.
Договорът за продажба от разстояние между Черноморски Улов и Потребителя се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка от страна на Черноморски Улов с имейл за изпратена поръчка с приложена фактура, от което произтича задължение за плащане от Потребителя за закупената от него стока онлайн.
Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано, ако:
Някой от поръчаните продукти не е наличен; в този случай ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или с email съобщение;
Избрали сте “Плащане с карта”, но не е извършено плащане или има забавяне;
Посочили сте грешни или непълни данни за доставка – имена, адрес, телефон, пощенски код.

5. МЕТОДИ ЗА ПЛАЩАНЕ

Потребителят има възможност да заплаща поръчаната стока чрез:
Плащане при доставка: при получаване на поръчката, плащате на куриера в брой (наложен платеж).
Всички плащания се извършват в български лева, независимо от вида на разплащане. Те включват стойността на поръчаните стоки с включена цена за доставка (освен при изрично обявена промоционална акция).

6. ДОСТАВКА

Извършваме доставки само до адрес на географската територия на Република България.
Доставяме чрез куриерска фирма ЕКОНТ.
Поръчките се доставят до адрес, посочен от клиента или до избран офис на ЕКОНТ. Препоръчваме своевременно да вземете свежо маринованите продукти от куриера и да ги съхранявате в хладилник.
Доставката с куриер е в срок от 2 до 5 работни дни, без ангажимент за точен час, в зависимост от наличността на поръчания продукт. При специални събития, официални празници или отдалеченост на населените места, доставката е съобразно графика на куриера и са възможни забавяния, за които ще направим всичко възможно да ви уведомим (дори когато не носим отговорност за тях).
При доставка Потребителят се подписва, за да удостовери, че поръчката е изпълнена и оглежда доставената стока. Ако установи видими недостатъци или щети, предявява претенции в присъствието на куриер и се съставя констативен протокол.
Ако сте избрали плащане с наложен платеж, с подписа си Вие давате право на куриера да предаде от Ваше име на Черноморски Улов сумата по общата стойност на доставката.
При невъзможност Потребителят да бъде намерен на посочения адрес за доставка от куриерската фирма, не по вина на Черноморски Улов, лицето, извършващо доставка, оставя съобщение с телефон за контакт, на който получателят следва да се обади в рамките на 24 часа за уточнение на втори опит за доставка.
В случай, че Потребителят не осъществи връзка за уточняване на доставката, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява и Черноморски Улов се освобождава от задължение да достави поръчката.

7. ОТКАЗ ОТ ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА ОТ РАЗСТОЯНИЕ. РЕКЛАМАЦИИ

При закупени от нас стоки, които не са потребими и попадат в приложното поле на Закона за защита на потребителите, в частта договори от разстояние, можете да се откаже от сключения договор в срок 14 дни, считано от датата на приемане на стоката чрез единния формуляр за отказ от договора, достъпен на сайта на Черноморски улов. В този случай не дължите обезщетение или неустойка и не се налага да посочвате причината за вашия отказ. За всички останали потребими стоки (храни) потребителят има право на отказ в рамките на 2 часа от момента на доставката на стоката до потребителя, в случай че оригиналната опаковка и целостта на стоката не е нарушена.
Възстановяваме стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка или на място, възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка в срок до 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за отказа си от поръчка.
След получаване на пратката, прегледайте продуктите и ако някой от тях не отговаря на заявеното във Вашата поръчка, не нарушавайте целостта на опаковките и се свържете с нас в срок до 48 часа от получаването чрез телефон 0888967424 и имейл [email protected]. Ще проверим и решим всеки отделен случай, водени от желанието за удовлетвореност на нашите клиенти. Ако преценим, че даден случай е извън нашата отговорност, можем да откажем приемането на рекламацията, но ще ви представим съответните мотиви.
При невъзможност да разрешим даден спор (рекламация) според вашите очаквания, можете да се обърне към:
Помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите на адрес: https://kzp.bg/, тел: 0700 111 22, email: [email protected], гр. София 1000, пл. ”Славейков” №4А
Платформа на ЕС за онлайн решаване на спорове (платформа за ОРС) : https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.complaints.screeningphase
Органите за алтернативно решаване на спорове (АРС) – https://europa.eu/youreurope/business/dealing-with-customers/solving-disputes/online-dispute-resolution/index_bg.htm